Prøv hudpleje skabt til dig og din huds behov

Coconut Oil (Eksem)

Kokosnøttolje blir ofte brukt i hudplejeprodukter fordi den er ekstremt effektiv til å hydrere huden. Kokosnøttolje, i motsetning til de fleste kommersielle fuktighetskremer, inneholder ikke vann eller biprodukter fra petroleum. Dette er av betydning fordi vannholdige fuktighetskremer ikke gir varig fuktighet, selv om huden føles hydrert i en kort periode etter anvendelse.

Hva sier vitenskapen?

Beviskategori: A

En nylig studie testet effekten av kokosnøttolje sammenlignet med mineralolje på barn med mild til moderat atopisk eksem. Oljene ble påført to ganger daglig i en 8 ukers periode1. Resultatet viste en større bedring av symptomene ved bruk kokosnøttolje sammenlignet med mineralolje. Dessuten ble det observert en større bedring av visse parametre relatert til hudfunksjon og hydrering. Imidlertid er det vist at kokosnøttolje og mineralolje er like effektive til behandling av tørr hud av mild til moderat karakter2.

Konsentrasjonen av en ingrediens er viktig for ingrediensens effekt, og produkter som inneholder den samme ingrediensen har derfor ikke nødvendigvis den samme effekten som beskrives i de ovennevnte studiene.

Oppdatert: juli, 2017

References

1[Int J Dermatol. 2014

2[Dermatitis. 2004