Prøv hudpleje skabt til dig og din huds behov

Coconut Oil (Psoriasis)

Kokosnøttolje blir ofte brukt i hudplejeprodukter fordi den er ekstremt effektiv til å hydrere huden. Kokosnøttolje, i motsetning til de fleste kommersielle fuktighetskremer, inneholder ikke vann eller biprodukter fra petroleum. Dette er av betydning fordi vannholdige fuktighetskremer ikke gir varig fuktighet, selv om huden føles hydrert i en kort periode etter anvendelse.

Hva sier vitenskapen?

Beviskategori: B

HelloSkin’s eksperter har vært ute av stand til å finne vitenskapelig data eller kliniske forsøk vedrørende bruk av kokosnøttolje hos mennesker med psoriasis.

Ikke desto mindre har det blitt vist at kokosnøttolje bedrer tørr hud og hudbarrierefunksjonen; problemstilliger som ofte er tilstede ved psoriasis. Registrering av vanntapp fra hudoverflaten (TEWL, fra eng. Transepidermal Water Loss) har vist at applikasjon av jomfruolje fra kokosnøtter to ganger daglig i fire uker gir et vanntap som er fire ganger mindre1. En annen studie viste at kokosnøttolje gir signifikant forbedring i hydreringsgraden og øker mengden lipider i hudoverflaten, som muligvis kan være direkte resultater av en forbedret funksjon av hudbarrieren2.

Konsentrasjonen av en ingrediens er viktig for ingrediensens effekt, og produkter som inneholder den samme ingrediensen har derfor ikke nødvendigvis den samme effekten som beskrives i de ovennevnte studiene.

Oppdatert: juli, 2017

References

1[Int J Dermatol. 2014

2[Dermatitis. 2004