Prøv hudpleje skabt til dig og din huds behov

Coconut Oil (Tørr hud)

Kokosnøttolje blir ofte brukt i hudplejeprodukter fordi den er ekstremt effektiv til å hydrere huden. Kokosnøttolje, i motsetning til de fleste kommersielle fuktighetskremer, inneholder ikke vann eller biprodukter fra petroleum. Dette er av betydning fordi vannholdige fuktighetskremer ikke gir varig fuktighet, selv om huden føles hydrert i en kort periode etter anvendelse.

Hva sier vitenskapen?

Beviskategori: B

Tørr hud (xerosis) er karakterisert av en nedsatt barrierefunksjon i huden, og forårsaker symptomer som kløe, grov hud og flassing.

34 pasienter med tørr hud påførte kokosnøttolje to ganger daglig i to uker i en randomisert, kontrollert, dobbelt-blind klinisk studie. Både pasientene og undersøkerne rapporterte en forbedring i hydreringsgraden, samt en økning av mengden lipider i hudoverflaten1. Studier på pasienter med atopisk eksem har dessuten vist en firedoblet reduksjon i transepidermalt vanntap (TEWL, fra eng. Transepidermal Water Loss) ved applikasjon av jomfruolje fra kokosnøtter to ganger daglig i fire uker2. Reduksjonen av TEWL kan ses som et resultat av forbedret barrierefunksjon, enten som en direkte forbedring av hudens naturlige barriere, eller grundet kokosnøttoljens okklusive egenskaper på hudoverflaten.

Konsentrasjonen av en ingrediens er viktig for ingrediensens effekt, og produkter som inneholder den samme ingrediensen har derfor ikke nødvendigvis den samme effekten som beskrives i de ovennevnte studiene.

Oppdatert: juli, 2017

References

1Dermatitis. 2004

2Int J Dermatol. 2014