Prøv hudpleje skabt til dig og din huds behov

Colloidal Oatmeal (Eksem)

Kolloidalt havremel produseres ved å male og koke havre, og finnes i diverse formuleringer som fuktighetskremer og badeprodukter. Kolloidalt havremel inneholder flere forskjellige naturlige komponenter, som menes å være årsaken til melets funksjonelle egenskaper. Kolloidalt havremel brukes som et beroligende middel mot kløe og irritasjon; symptomer som ofte oppleves ved tørr hud.

Hva sier vitenskapen?

Beviskategori: B

I en nylig studie ble effekten av en 1% kolloidalt havremelkrem sammenlignet med en reseptpliktig barrierekrem hos barn med mild til moderat atopisk eksem1. Applikasjon av kremene to ganger daglig i tre uker viste at kremene var like effektive, og begge reduserte alvorlighetsgraden og kløe over tid2. Labratorieundersøkelser har vist kolloidalt havremel-ekstrakter har antioksidante og antiinflammatoriske egenskaper3,4.

Konsentrasjonen av en ingrediens er viktig for ingrediensens effekt, og produkter som inneholder den samme ingrediensen har derfor ikke nødvendigvis den samme effekten som beskrives i de ovennevnte studiene.

Oppdatert: juli, 2017

References

1J Dermatolog Treat. 2017

2J Drugs Dermatol. 2017

3J Drugs Dermatol. 2015

4Arch Dermatol Res. 2008