Prøv hudpleje skabt til dig og din huds behov

Colloidal Oatmeal (Psoriasis)

Kolloidalt havremel produseres ved å male og koke havre, og finnes i diverse formuleringer som fuktighetskremer og badeprodukter. Kolloidalt havremel inneholder flere forskjellige naturlige komponenter, som menes å være årsaken til melets funksjonelle egenskaper. Kolloidalt havremel brukes som et beroligende middel mot kløe og irritasjon; symptomer som ofte oppleves ved tørr hud.

Hva sier vitenskapen?

Beviskategori: B

HelloSkin’s eksperter har vært ute av stand til å finne vitenskapelig data eller kliniske studier vedrørende bruk av kolloidalt havremel hos mennesker med psoriasis. Imidlertid er det vist at kolloidalt havremel-ekstrakter har antioksidante og aniinflammatoriske egenskaper1,2, noe som kan redusere inflammasjonen i huden.

Man har også funnet at kolloidalt havremel inneholdende en hudbeskyttende krem forbedrer tørrhet, flassing, grov hud og kløe hos friske kvinner med mild til moderat kløe og moderat til ekstremt tørr hud1. En studie har dessuten vist at en mykgjører av kolloidalt havremel gir signifikant forbedring hos mennesker med ekstremt tørr hud, sammenlignet med en kontrollkrem4.

Konsentrasjonen av en ingrediens er viktig for ingrediensens effekt, og produkter som inneholder den samme ingrediensen har derfor ikke nødvendigvis den samme effekten som beskrives i de ovennevnte studiene.

Oppdatert: juli, 2017

References

1J Drugs Dermatol. 2015

2Arch Dermatol Res. 2008

3J Drugs Dermatol. 2010

4J Drugs Dermatol. 2014