Prøv hudpleje skabt til dig og din huds behov

Colloidal Oatmeal (Tørr hud)

Kolloidalt havremel produseres ved å male og koke havre, og finnes i diverse formuleringer som fuktighetskremer og badeprodukter. Kolloidalt havremel inneholder flere forskjellige naturlige komponenter, som menes å være årsaken til melets funksjonelle egenskaper. Kolloidalt havremel brukes som et beroligende middel mot kløe og irritasjon; symptomer som ofte oppleves ved tørr hud.

Hva sier vitenskapen?

Beviskategori: B

En studie fant at mykgjører av kolloidalt havremel ga signifikant bedring av ekstremt tørr hud, sammenlignet med en kontrollkrem1.

Kolloidalt havremel-ekstrakter er også blitt vist å besitte antioksidante og antiinflammatoriske egenskaper2,3. Disse funnene tyder på at kolloidalt havremel kan redusere inflammasjon i huden. Videre er det vist at kolloidalt havremel inneholdende hudbeskyttende krem kan forbedre tørrhet, flassing, grov hud og kløe hos friske kvinner med mild til moderat kløe og mild til ekstremt tørr hud1.

Konsentrasjonen av en ingrediens er viktig for ingrediensens effekt, og produkter som inneholder den samme ingrediensen har derfor ikke nødvendigvis den samme effekten som beskrives i de ovennevnte studiene.

Oppdatert: juli, 2017

References

1J Drugs Dermatol. 2014

2J Drugs Dermatol. 2015

3Arch Dermatol Res. 2008

4J Drugs Dermatol. 2010