Prøv hudpleje skabt til dig og din huds behov

Dead Sea Salt/Mud (Tørr hud)

Dødehavet har lenge vært en pilegrimsdestinasjon for mennesker med hudlidelser som blant annet psoriasis. Den ganglige effekten av Dødehavet tilskrives i hovedsak vannets høye innhold av mineraler. Vannet i Dødehavet er rikt på mineraler som magnesium, natrium, kalsium, kalium, klor og bromid osv. Selv om andre hav også inneholder disse mineralene er ikke konsentrasjonene på langt nær så høye som i Dødehavet.

Hva sier vitenskapen?

Beviskategori: C

Studier viser at vannet i Dødehavet har fuktighetsgivende egenskaper, især på grunn av den høye konsentrasjonen av magnesium, som hjelper huden med å bevare fukten1.

En studie har i tillegg vist at behandling med salt fra Dødehavet i 5-6 uker reduserer vanntapet signifikant fra de øverste lagene i huden hos mennesker med atopisk tørr hud. Studien konkluderte dessuten med at å bade i saltoppløsning fra Dødehavet blir tolerert godt, forbedrer funksjonen av hudbarrieren, øker hydreringen av stratum corneum, og reduserer grovhet og inflammasjon i huden2.

Konsentrasjonen av en ingrediens er viktig for ingrediensens effekt, og produkter som inneholder den samme ingrediensen har derfor ikke nødvendigvis den samme effekten som beskrives i de ovennevnte studiene.

Oppdatert: juli, 2017

References

1Indian J Dermatol Venereol Leprol. 2011

2Int J Dermatol. 2005