Prøv hudpleje skabt til dig og din huds behov

Kigelia Africana (Psoriasis)

Kigelia Africana, også kjent som «Leverpølsetreet», er et afrikansk savannetre som finnes i nesten hele det subsahariske Afrika. I flere århundre har røttene, barken og frukten fra treet blitt brukt til generell pleie av huden1, og ny forskning har vist at Kigelia Africana har en uttalt positiv effekt ved diverse hudsykdommer. Fruktekstrakten fra Kigelia Africana inneholder virkningsstoffer som hver for seg er velkjente for deres medisinske egenskaper, men fruktekstraktens sammensetning av disse virkningsstoffene gir en forbløffende blanding som bremser veksten av celler med høy celledelingshastighet, og har en antibakteriell effekt mot flere forskjellige mikroorganismer2.

Hva sier vitenskapen?

Beviskategori: D

HelloSkin’s eksperter har vært ute av stand til å finne noen vitenskapelige studier vedrørende effekten av fruktekstrakt fra Kigelia Africana hos mennesker med psoriasis. Imidlertid har det blitt rapportert at verminosid, en av de foreslåtte aktive ingrediensene i Kigelia Africana, har antiinflammatoriske egenskaper i immunceller i laboratorieforsøk2. Laboratorieforsøk har også vist at ekstrakter fra Kigelia Africana virker antibakterielt mot en lang rekke bakterier, inkludert Staphylococcus aureus3.

Det er muligvis en økt kolonisering av bakterien S. Aureus i psoriasisplakk4. En studie rapporterte at S. Aureus var tilstede i 15 av 25 undersøkte psoriasisplakk, og at av disse var en tredjedel av bakteriene giftige. Studien fant også en sammenheng mellom alvorlighetsgraden av psoriasis og en høy produksjon av enterotoksiner5 (toksiner som produseres i, eller påvirker tarmene).

Konsentrasjonen av en ingrediens er viktig for ingrediensens effekt, og produkter som inneholder den samme ingrediensen har derfor ikke nødvendigvis den samme effekten som beskrives i de ovennevnte studiene.

Oppdatert: juli, 2017

References

1J Ethnopharmacol. 2016

2J Nat Prod. 2005

3Adv Pharmacol Sci. 2013

4Eur J Clin Microbiol Infect Dis. 2016

5J Am Acad Dermatol. 2005