Prøv hudpleje skabt til dig og din huds behov

Lauromacrogols (Eksem)

Polidocanol (også kalt Lauromacrogol) blir ofte brukt som en ingrediens i fuktighetskremer grunnet stoffets kløedempende egenskaper. Polidocanol kan også brukes som lokalbedøvelse.

Hva sier vitenskapen?

Beviskategori: C

HelloSkin’s eksperter har ikke klart å finne vitenskapelig data vedrørende bruk av polidocanol hos mennesker med eksem. Imidtlertid kan polidocanol også brukes som lokalbedøvelse, og laboratoriestudier har dessuten vist at polidocanoler kan hemme nydannelsen av små blodkar, som kan redusere blodstrømmen til huden og dermed redusere rødme1. Hos mennesker med tørr og kløende hodebunn fant man at et produkt inneholdende polidocanoler reduserte kløe når det ble påført på halve hodebunnen tre ganger i uken i 4 uker2. Imidlertid har en studie undersøkt effekten av polidocanoler på forskjellige former av eksperimentelt indusert kløe hos frivillige forsøkspersoner, og konkluderte at polidocanoler kun var effektivt ved noen former for kløe, men ikke alle3.

Konsentrasjonen av en ingrediens er viktig for ingrediensens effekt, og produkter som inneholder den samme ingrediensen har derfor ikke nødvendigvis den samme effekten som beskrives i de ovennevnte studiene.

Oppdatert: juli, 2017

References

1[Eur Rev Med Pharmacol Sci. 2016

2[Skin Pharmacol Physiol. 2013

3[Exp Dermatol. 2014