Prøv hudpleje skabt til dig og din huds behov

Lauromacrogols (Psoriasis)

Polidocanol (også kalt Lauromacrogol) blir ofte brukt som en ingrediens i fuktighetskremer grunnet stoffets kløedempende egenskaper. Polidocanol kan også brukes som lokalbedøvelse.

Hva sier vitenskapen?

Beviskategori: C

HelloSkin’s eksperter har vært ute av stand til å finne vitenskapelig data eller kliniske forsøk vedrørende bruk av polidocanol hos mennesker med psoriasis. Det er imidlertid vist at polidocanol har en gunstig effekt på flere symptomer som ofte oppstår ved ulike former for psoriasis. Hos mennesker med tørr og kløende hodebunn fant man at et produkt inneholdende polidocanoler reduserte kløe når det ble påført på halve hodebunnen tre ganger i uken i 4 uker1. Imidlertid har en studie undersøkt effekten av polidocanoler på forskjellige former av eksperimentelt indusert kløe hos frivillige forsøkspersoner, og konkluderte at polidocanoler kun var effektivt ved noen former for kløe, men ikke alle2.

Kontrollerte dyreforsøk har også vist at polidocanoler kan hemme nydannelsen av små blodkar, som kan redusere blodstrømmen til psoriasislesjoner og dermed redusere rødmen i huden3.

Konsentrasjonen av en ingrediens er viktig for ingrediensens effekt, og produkter som inneholder den samme ingrediensen har derfor ikke nødvendigvis den samme effekten som beskrives i de ovennevnte studiene.

Oppdatert: juli, 2017

References

1Skin Pharmacol Physiol. 2013

2Exp Dermatol. 2014

3Eur Rev Med Pharmacol Sci. 2016