Palmitic Acid (Eksem)

Palmitinsyre er en mettet fettsyre og finnes i naturlig i store kvantiteter hos både dyr og planer, spesielt i palmeolje. Palmitinsyre finnes også naturlig i huden, og brukes i mange kosmetiske produkter, hovedsakelig på grunn at dets mykgjørende og emulgerende egenskaper. Palmitin regnes som en non-irritant, som betyr at det ikke forårsaker irritasjon på hud eller andre vev.

Hva sier vitenskapen?

Beviskategori: D

HelloSkin’s eksperter har vært ute av stand til å finne vitenskapelig data eller kliniske forsøk vedrørende bruk av palmitinsyre hos mennesker med eksem.

Konsentrasjonen av en ingrediens er viktig for ingrediensens effekt, og produkter som inneholder den samme ingrediensen har derfor ikke nødvendigvis den samme effekten som beskrives i de ovennevnte studiene.

Oppdatert: juli, 2017

References

1J Korean Med Sci. 2010