Prøv hudpleje skabt til dig og din huds behov

Paraffinum Liquidum (Tørr hud)

Paraffinum liquidum (PL), også kjent som flytende parafin, er et biprodukt fra petroleum og dannes ved destillasjon. PL brukes ofte i kosmetiske produkter fordi man mener at det hjelper huden med å bevare fuktigheten. Huden har en naturlig barriere som forhindrer vanntap og hjelper huden med å bevare elastisiteten. Noen mennesker opplever svekkelse av denne barrieren, blant annet på bakgrunn av genetiske faktorer, aldring og hudsykdom. PL brukes derfor i hudpleieprodukter for å skape en beskyttende barriere på huden som hjelper med å bevare fuktigheten..

Hva sier vitenskapen?

Beviskategori: D

HelloSkin’s eksperter har vært ute av stand til å finne vitenskapelig data eller kliniske forsøk vedrørende bruk av PL hos mennesker med tørr hud (xerosis), til tross for at det har blitt brukt vidstrakt over flere århundrer. Bevarelse av fuktigheten i huden er en viktig, - og ofte oversett faktor i hudpleien. Sunn hud har en naturlig barriere som forhindrer vanntap, men ved psoriasis er denne barrieren ofte svak, som fører til økt vanntap og dermed forverring av symptomer.

Konsentrasjonen av en ingrediens er viktig for ingrediensens effekt, og produkter som inneholder den samme ingrediensen har derfor ikke nødvendigvis den samme effekten som beskrives i de ovennevnte studiene.

Oppdatert: juli, 2017