Prøv hudpleje skabt til dig og din huds behov

Petrolatum (Psoriasis)

Petrolatum (inkludert hvit og gul vaselin) er en delvis flytende, voksaktig, gul/hvit blanding av mikrokrystallinsk voks og mineralolje, utvunnet fra råolje. Petrolatum har blitt brukt i mer enn 100 år som en sårhelende salve. Den gunstige effekten av petrolatum skyldes primær at det danner en lipidbarriere på hudoverflaten (okklusjon), som fanger vannet i huden og begrenser vanntapet. Det er mulig at petrolatum også kan penetrere igjennom de øverste hudlagene og fylle tomrom mellom de ytterste døde hudcellene1.

Hva sier vitenskapen?

Beviskategori: B

HelloSkin’s eksperter har vært ute av stand til å finne vitenskapelig data eller kliniske forsøk vedrørende bruk av petrolatum hos mennesker med psoriasis. Petrolatum fungerer som en mykgjører i hudpleieprodukter, og reduserer fordampning av vann fra hudoverflaten1. I en studie med 220 nyfødte barn, 37 av dem med atopisk eksem og 186 friske, fant man at applikasjon med petrolatum fire ganger daglig i 2 dager forbedret hydreringsgraden i huden fra 2% til 7%2.

Konsentrasjonen av en ingrediens er viktig for ingrediensens effekt, og produkter som inneholder den samme ingrediensen har derfor ikke nødvendigvis den samme effekten som beskrives i de ovennevnte studiene.

Oppdatert: juli, 2017

References

1Skin Therapy Lett. 2005

2J Dermatol. 2007