Prøv hudpleje skabt til dig og din huds behov

Propylene Glycol (Psoriasis)

Propylenglykol er en form for alkohol, som fungerer som en hudbalsam, en viskositet-senkende agent, et løsemiddel, og som et duftstoff i kosmetikk. Propylenglykol har fuktighetsgivende egenskaper. Det danner et hygroskopisk lag på huden som bevarer fuktigheten ved å danne en barriere som forhindrer fordampning av vann fra overflaten. Men mener dessuten at propylenglykol tiltrekker vann til de øverste hudlagene, som forklarer hvorfor man ser en midlertidig svulming av disse lagene etter applikasjon. Det bidrar også til å forbedre de okklusive egenskapene til spesialiserte formuleringer som kalles NLC, ved å redusere vanntapet fra hudoverflaten, også kjent som transepidermalt vanntap (TEWL, fra eng. Transepithelial Water Loss).

Hva sier vitenskapen?

Beviskategori: C

HelloSkin’s eksperter har vært ute av stand til å finne vitenskapelig data eller kliniske forsøk vedrørende bruk av propylenglykol hos mennesker med psoriasis. Imidlertid har det blitt vist at propylenglykol har fordeler ved behandling av relaterte hudlidelser med tørr hud. Blant annet har man sett at propylenglykol forbedrer symptomer relatert til tørr hud og styrker hudbarrieren1.

Konsentrasjonen av en ingrediens er viktig for ingrediensens effekt, og produkter som inneholder den samme ingrediensen har derfor ikke nødvendigvis den samme effekten som beskrives i de ovennevnte studiene.

Oppdatert: juli, 2017

References

1Acta Derm Venereol. 2009