Prøv hudpleje skabt til dig og din huds behov

Propylene Glycol (Tørr hud)

Propylenglykol er en form for alkohol, som fungerer som en hudbalsam, en viskositet-senkende agent, et løsemiddel, og som et duftstoff i kosmetikk. Propylenglykol har fuktighetsgivende egenskaper. Det danner et hygroskopisk lag på huden som bevarer fuktigheten ved å danne en barriere som forhindrer fordampning av vann fra overflaten. Men mener dessuten at propylenglykol tiltrekker vann til de øverste hudlagene, som forklarer hvorfor man ser en midlertidig svulming av disse lagene etter applikasjon. Det bidrar også til å forbedre de okklusive egenskapene til spesialiserte formuleringer som kalles NLC, ved å redusere vanntapet fra hudoverflaten, også kjent som transepidermalt vanntap (TEWL, fra eng. Transepithelial Water Loss).

Hva sier vitenskapen?

Beviskategori: C

Det er vist at propylenglykol har en gunstig effekt på tørr hud, og HelloSkin’s eksperter har derfor fremhevet noen av de mest signifikante funnene. En studie har benyttet seg av fremskreden spektroskopi sammen med øvrige eksperimentelle prosedyrer, og har bevist at propylenglykol øker hydreringsgraden i dehydrert hud1.

I tillegg til dets fuktighetsgivende egenskaper, er det også demonstrert at propylenglykol besitter mykgjørende kvaliteter ved å danne et okklusivt lag på hudoverflaten2, som dermed reduserer vanntapet. Evnen til å mykgjøre huden og tiltrekke seg fuktighet gjør at propylenglykol er et utmerket valg til behandling av tørr hud, og til å bevare hudens naturlige barriere2.

Konsentrasjonen av en ingrediens er viktig for ingrediensens effekt, og produkter som inneholder den samme ingrediensen har derfor ikke nødvendigvis den samme effekten som beskrives i de ovennevnte studiene.

Oppdatert: juli, 2017

References

1Skin Res Technol. 2014

2Skin Pharmacol Physiol. 2004