Prøv hudpleje skabt til dig og din huds behov

Urea (Eksem)

Karbamid (også kjent som urinstoff, urea) er et viktig komponent i de øverste hudlagene, og hjelper sunn hud med å bevare fuktigheten ved å tiltrekke og binde vann, som en av hudens naturlige fuktighetsgivende faktorer1. Visse hudlidelser fører til en svekket hudbarriere, som øker vanntapet fra hudoverflaten og forverrer symptomene. Karbamid har både fuktighetsgivende og keratolytiske (oppløser forbindelsene mellom hudcellene) egenskaper, som betyr at karbamid kan brukes til behandling av både tørr og flassende hud.

Hva sier vitenskapen?

Beviskategori: A

Bruk av fuktighetskrem med karmabid (5% eller 10%) har blitt vist å redusere alvorlighetsgraden av atopisk dermatit med 20 %, når kremer har blitt påført to ganger daglig i 42 dager2. I eksematør hud øker karbamid dessuten hydreringsgraden i de øverste hudlagene, det øker evnen til å binde vann og reduserer vanntapet fra hudoverflaten3. En nylig studie viste at etter en kur med binyrebarkhormon og remisjon av atopisk dermatit, kan etterfølgende bruk av en 5% karbamidkrem forlenge den eksem-frie perioden, og redusere risikoen for tilbakefall4.

Konsentrasjonen av en ingrediens er viktig for ingrediensens effekt, og produkter som inneholder den samme ingrediensen har derfor ikke nødvendigvis den samme effekten som beskrives i de ovennevnte studiene.

Oppdatert: juli, 2017

References

1J Drugs Dermatol. 2016

2J Cosmet Dermatol. 2010

3Acta Dermatol-Kyoto 1989

4Acta Derm Venereol. 2015