Prøv hudpleje skabt til dig og din huds behov
Tilbake til oversikt
5 tips til å holde din urene hud under kontroll
Å få kontroll over akne-utsatt hud kan være en vanskelig og frustrerende prosess.

For å hjelpe deg med å berolige og kontrollere din akne-utsatte hud har vårt Medical Team utarbeidet 5 enkle tips for å hjelpe deg med å ta de beste beslutningene for deg og huden din:

  • Unngå å pille eller klemme på kviser eller andre urenheter i huden. Dette forverrer ofte situasjonen og kan i verste fall forårsake arrdannelse.

  • Å behandle hudproblemer tar tid. Du bør forvente å vente minimum to måneder før du ser resultater. Pass på at eventuell medisin du bruker tas på korrekt måte for å maksimere effekten. 

  • Ikke vent å behandle din akne, da dette kan føre til permanent ardannelse, lav selvtillit, og til og med langvarig depresjon. Kontakt legen din dersom du føler reseptfrie akne-produkter ikke har noen effekt. Det finnes flere alternative behandlingsmetoder du kan prøve hvis din akne er mer alvorlig. 

  • Enkelte behandlinger kan tørke ut eller irritere huden i begynnelsen. Hvis dette skjer med deg, stopp behandlingen i noen dager, og prøv deretter å bruke behandlingen sjeldnere før du gradvis trapper opp igjen.

  • Rens huden din forsiktig. For hard skrubbing kan irritere og forverre akne-utsatt hud. Husk også at hudormer ikke oppstår på grunn av for dårlig vasking av huden, og glem ikke viktigheten av en god hudpleierutine for akne-utsatt hud med minst en renser, toner og fuktighetsgiver.
Forrige innlegg Neste innlegg