Prøv hudpleje skabt til dig og din huds behov
Tilbake til oversikt
Evidensnivå: Hva er det, og hva kan du bruke det til?

I vår innsats for å oppnå gjennomsiktighet har vi jobbet hardt for en ny funksjon - Ingredient Evidence. Denne informasjonen gir en nærmere titt på de mulige fordelaktige ingrediensene, som de forskellige produkter inneholder, for nettopp din hudlidelse. For å gjøre det lettere for deg å overskue, har vi vurdert hvor godt bevisene understøtter den gunstige effekten, slik at du kan se de påviste effektene av ingrediensene ifht. din huds tilstand.

For å lese mer om, hva de aktive ingrediensene egentlig er - klikk her.

Hver aktiv ingrediens har blitt analysert for evidensnivå fra nivå A til D.

 

 

I bunnen av hierarkiet er de eksperimentelle “in vitro”-studiene fra laboratorierne plassert. Når du beveger deg opp i trekanten, blir studiene mer og mer presise, idet det er brukt kontrollgrupper og vanligvis er basert på flere personer. Dette gjør dem mer pålitelige og presise, når man konkluderer på eksperimentet. De høyest rangerte studiene er de dobbeltblindede randomiserte kontrollerte prøvene (Randomised Controlled Trials, også kjent som RCT).

Ting å huske på, når man refererer til evidensnivået:

  • Evidensnivået er spesifikt for tilstanden. Der kan altså være et høyere evidensnivå for den samme ingrediens, når man undersøker den i sammenhæng med en tilstand i forhold til en annen.
  • En ingrediens kan ha en lav evidenskarakter, men dette betyr ikke nødvendigvis, at den er ineffektiv. Karakteren avspeiler bare mengden av uavhengige, vitenskapelige beviser, som eksisterer, for å understøtte den anslåte effekten. Sørg for å lese mer om ingrediensen for å se nøyaktig hvordan det fordeler huden og sjekke suksessraten i ulike studier.

Ved å gi denne analysen, håper vi at gi et mer nyansert bilde til deg som bruker, slik at du kan velge de riktige ingredriensene for dinhud på et vitenskapeligt grunnlag. Vi ønsker å vise at kritisk tenkning er ekstremt verdifull, når du tar de riktige avgjørelsene for huden din.

Vi tror at evidens, data og ærlig tilnærming er det vi trenger i vår reise mot en sunnere hud.

Forrige innlegg Neste innlegg