Prøv hudpleje skabt til dig og din huds behov
Tilbake til oversikt
Guide: Får huden din nok pleie?

I det følgende innlegget kan du bli klokere på hvordan du doserer produktene dine for å sikre at huden din alltid er støttet av de gunstige effektene deres, sånn at du kan forebygge og pleie psoriasis best mulig. Effektiviteten av en mykgjørende terapi avhenger av hvor ofte man bruker mykgjørende kremer, og hvor mye man påfører. Så er spørsmålet bare - påfører du nok?

Huden har bruk for mer enn du tror..

De fleste har en tendens til å ikke påføre nok mykgjørende produkter, og er ofte ganske overrasket over den mengden av krem, lotion eller salve som bør brukes hver dag.

Hvor mye produkt du skal bruke avhenger av hvor alvorlig tilstanden din er. Generelt skal du påføre den mengden som føles behagelig for huden din. Føles huden tørr etter påføring bør du bruke mer. Faktisk kan du, så lenge du bruker produkter uten aktive ingredienser (sånn som lokal-behandlende kremer), påføre så mye som det passer deg.

Som nevnt tidligere er mengden av krem du bør bruke selvfølgelig avhengig av hudens tilstand, men du kan i visse tilfeller være nødt til å påføre opp til 500 g mykgjørende middel per uke. Det betyr altså at det ikke er uvanlig å bruke en tube eller to i uken, avhengig av hvor store pakker du kjøper.

Finn den rette mengden

Den optimale mengden kan vurderes ut ifra det man kaller fingerspiss-enheten (FSE), som er den mengden med krem som kan presses ut fra en standard dyse (5 mm
i diameter) fra fingerleddet på pekefingeren din og ut til spissen.

Vi har laget en oversikt over hvor mye det anbefales å påføre på forskjellige deler av kroppen din om gangen. Du bør gå for minst 2 påføringer daglig.

  • Ansikt: gå for omkring 1-2 g av en mykgjørende krem om dagen, som svarer til omkring 2-4 fingerspiss-enheter (FSE) - eller 7 ml lotion
  • Begge hender: bruk mellom 2-3,5 g krem om dagen, som svarer til omkring 4-7 FSE - eller 15 ml lotion
  • Hodebunn: bruk mellom 3,5-7 g krem, som svarer til 7-14 FSE eller 15 ml lotion
  • Begge armer eller begge ben: bruk 7-14 g krem, som svarer til 14-28 FSE eller 15 ml lotion
  • Torso: Bruk 29 g krem, som svarer 58 FSE, eller 35,5 ml lotion
  • Lyske og kjønnsorganer: Bruk 1-2 g krem, som svarer til omkring 2-4 FSE, eller 7 ml lotion.

Husk at sannsynligheten for å oppnå lindring og regenerering av tørr og irritert hud økes jo mer du bruker av mykgjørende midler.

 

Forrige innlegg Neste innlegg