Prøv hudpleje skabt til dig og din huds behov
Tilbake til oversikt
HelloSkin Guide: 24 timers hudpleierutine til barn med eksem

Vi vet at det er en stor jobb å ha et barn med eksem. Denne uken har vi derfor spurt våre hudeksperter om deres tips til hvilke metoder du kan bruke i den daglige hudpleierutinen til barnet ditt, for å hjelpe med å redusere irritasjon og utbrudd.

Morgen

Hold på fuktigheten

Sunn hud har en beskyttende barriere som forhindrer den overskytende fuktigheten i å fordampe, og som samtidig skjermer mot urenheter. Hos barn med eksem er denne barrieren ofte skadet, noe som fører til forverring av tørr hud og kløe, og forhøyer risikoen for infeksjon. Det er derfor viktig å kickstarte dagen med å klargjøre barnets hud med en rutine som hjelper med å gjenoppbygge hudens naturlige barriere, så den er beskyttet mot de daglige utfordringene.

En av de grunnleggende metodene i denne prosessen er å hjelpe huden med å holde på fuktigheten ved hjelp av en næringsgivende krem. Selv hvis barnet ditt bruker reseptpliktig steroid-krem, er det viktig å bruke en fuktighetsgivende ansiktskrem hver morgen.

Decubal Basic Junior krem er en lett, raskt absorberende krem som er perfekt til bruk før skoledagen. Kremen inneholder glyserin, som hjelper huden med å binde vann, samt flytende parafin - to ingredienser som er kjent for å bistå huden med å holde på fuktigheten.

Fokus på ansiktet

Barn er ofte rammet av eksem i ansiktet, og det er derfor ekstra viktig å huske å påføre krem eller salve på de utsatte områdene, spesielt nå hvor vi går kaldere tider i vente.

Det kan være en god idé å velge en tykkere salve i vinterperioden, som AproDerm Emollient Cream. Den er spesielt sammensatt slik at den danner et lag av olje på huden uten å være for fet, som forhindrer huden i å miste fuktighet.

Ettermiddag

Gi huden en fuktighetsboost

Tiden på skolen kan være vrien: ikke nok med at det er mange faktorer som kan forårsake irritasjon på barnets hud, men det kan også være vanskelig som foreldre å sørge for at barnets hud holdes tilstrekkelig fuktig når man ikke kan være sammen med dem.

Derfor er det en god idé å booste huden deres med en fuktighetskrem så snart skoledagen er omme.

Til mild eksem kan du med fordel bruke en tynnere salve som Dermalog Fuktighetskrem, som har en kort absorberingstid så barnet raskere kan rette oppmerksomheten til ettermiddagens morsommere aktiviteter!

Er barnets eksem av mer alvorlig art, kan du bruke en tyngre fuktighetskrem, som Australian Bodycare Rescue Cream. Denne kremen inneholder en effektiv kombinasjon av ingredienser spesielt utviklet til å gjenoppbygge hudens naturlige, beskyttende barriere, og den minsker tap av fuktighet og renser huden for bakterier.

Til kamp mot kløe

Hvis barnet ditt har hatt en hard dag på skolen med irritert og kløende hud, er Kimovi Gel ideell til å påføre på de utsatte områdene. Denne gelen inneholder ingredienser som har vist seg å ha anti-inflammatoriske egenskaper som hjelper med å lindre kløe og infeksjon.

Sengetid

Rens av dagen

Sengetid behøver ikke å være kjedelig! Du kan absolutt tilføye nye morsomme rutiner som lindrer den følsomme huden til barnet ditt, og som forbedrer nattesøvnen.

Start med et bad for å fjerne smusset huden har opphopet i løpet av dagen. Det kan være godt å bruke et produkt som Dermalog Body Wash - en body wash som er sammensatt spesielt til å hydrere og lindre huden, samtidig som den hjelper med holde på de naturlige næringsrike og beskyttende oljene.

Begrens badet til 10 minutter eller mindre - et langt varmt bad kan nemlig bidra til at de naturlige oljene i huden vaskes bort, og huden tørker derfor ut.

Av samme årsak er det viktig å unngå såper og produkter som inneholder parfyme, fargestoffer eller nøtteoljer, da disse også kan ha en dehydrerende effekt.

Støtt hudens gjenoppbygging

I løpet av natten vil huden jobbe intensivt for å gjenoppbygge barrierene sine etter dagens mange stressfaktorer.

Den beste måten å bistå de naturlige prosessene i huden er ved å bruke en tykk, oljebasert fuktighetskrem som danner et beskyttende lag. Salver har det høyeste innhold av oljer av alle fuktighetsgivende produkter laget for eksem, noe som gjør dem ekstremt effektive til å holde på fuktigheten.

Mange føler derimot at oljebaserte salver gjør huden for fet, hvorfor du kanskje kan ha glede av å bruke en krem som Faaborg Helo Creme, som danner et omsluttende lag på overflaten av huden og forhindrer vann i å fordampe, og dermed holder på fuktigheten effektivt. Salven er ideell å bruke under kveldsrutinen til barnet ditt, og kan også brukes under våte omslag.

Smør barnet ditt inn i fuktighetskrem minst 20 minutter før sengetid slik at huden har tid til å absorbere den.

Reduser kløe

Mange barn med eksem vil ubevisst klø den irriterte huden sin mens de sover. Hvis barnet ditt har en tendens til å gjøre dette, er det viktig å innføre tiltak som minimerer risikoen for blødning og infeksjon i hudpleierutinen.

Som det siste trinnet før sengetid kan du påkle barnet ditt med et par spesiallagde natt-hansker som reduserer risikoen for at barnet klør og skader huden i løpet av natten.

Andre tips til å forbedre nattesøvnen til barnet ditt

Det er ofte vanskelig for barn med eksem å sove, da huden kan føles ekstra varm og kløende gjennom nattetimene. Forsøk å holde omgivelsene deres kjølige, og bruk bomullssengetøy og dyner laget av naturfibre.

Hold dessuten kjæledyr ute av soverommet til barnet, da både hunder og katter kan forverre eksem.

 

Forrige innlegg Neste innlegg