Prøv hudpleje skabt til dig og din huds behov
Tilbake til oversikt
Hvordan hjelper Dead Sea Salt mot psoriasis?

Dødehavet er den dypeste og salteste sjø på jorden. Gjennom mange år har folk med hudsykdommer som eksem og psoriasis kommet fra alle kanter for å gå i klimateterapeutisk behandling der. Den gunstige effekten av klimateterapi ved Dødehavet kommer delvis fra soling og delvis fra vannet i Dødehavet, som har et høyt innhold av mineraler.

Vannet i Dødehavet inneholder mer enn 20 mineraler. Noen av dem finnes i høye konsentrasjoner som magnesium og andre i mindre konsentrasjoner som mangan og litium.

Hva sier vitenskapen om dette?

Vann tilsatt til døde havsalt har fuktighetsgivende egenskaper, særlig på grunn av den høye konsentrasjonen av magnesium som hjelper huden til å holde fast på vann. I tillegg antas magnesiumsalter å ha en gunstig effekt på inflammatoriske hudsykdommer (1)

Flere studier har vist at en kombinasjon av bading i døde havsalt og fototerapi (eksponering for UV-lys) har en god effekt på psoriasis lesjoner (2,3). De fleste studier peker tydelig på fototerapi som den avgjørende faktoren i denne kombinasjonen, men også bade med dødehavsalt gir til et betydeligt bidrag (4).

Å bruke dødehavssalt

Du kan putte dødehavsalt i badevannet og la huden mykne i vannet i ca. 15 minutter 3-4 ganger i uken. En annen måte å inkludere mineralrike havsaltprodukter i hudpleien din er å bruke dusjgel, sjampo eller fuktighetsgivende kremer med dødehavsalt.

Ta en titt på våre produkter med dødehavsalt fra Dead Sea Spa Magik, Westlab, Læse Saltcare og Art Naturals.

Referanser:

1 Int J Dermatol. 2005 Feb;44(2):151-7.
2 Semin Arthritis Rheum. 2012 Oct;42(2):186-200
3 Journal of Dermatological Treatment  Volume 16, 2005 - Issue 5-6
Journal of Dermatological Treatment Volume 7, 1996 - Issue 2

Forrige innlegg Neste innlegg