Prøv hudpleje skabt til dig og din huds behov
Tilbake til oversikt
Hvordan virker egentlig mykgjørere?

Hvordan virker mykgjørende produkter egentlig? Hva foregår under overflaten? 

Mykgjørende produkter virker ved å fukte og gjenopprette hudens naturlige barriere på to måter. For det første erstatter mykgjørende produkter vann (dvs. de rehydrerer huden). Mykgjørere inneholder også ofte naturlig fuktgivende stoffer som glyserin, som hjelper hudens ytterste lag ved å øke kapasiteten til å binde vann ved å trekke og fastholde vann fra dypere hudlag. Du har kanskje hørt uttrykket 'fuktighetsbevarende middel' brukt om mykgjørere - dette henviser til prosessen i å rehydrere og fukte huden.

For det andre hjelper mykgjørende midler med å skape et beskyttende lag av olje (også kjent som lipider) på hudoverflaten. På denne måten hjelper mykgjørere med å forhindre ytterligere tap av vann. Det er især denne delen av den mykgjørende terapien som fører til mindre flass og bløtere plaques.

Ved psoriasis er hudens barriere redusert, noe som gjør den mer mottakelig for irritanter som skitt og bakterier. Dette kan føre til ytterligere symptomer som kløe, men ved å støtte hudens barriere beskytter du huden fra disse uønskede bakteriene og irritantene. På noen mykgjørende produkter kan du lese at de har 'okklusive' egenskaper - dette henviser til den barriere-dannende effekten, lipider har på huden.

Alt dette betyr altså at det skjer en hel rekke viktige og gunstige endringer under hudens overflate, som hjelper deg med å holde deg symptomfri i lengre tid. Hvis du har lyst på å prøve mykgjørere og se hva de kan gjøre for din hud, kan du fx prøve Ceridal Lipogel, Helosan Originalsalve, Faaborg Pharma Carbamid Krem 5% eller Decubal Basic Body Lotion.

Forrige innlegg Neste innlegg