Prøv hudpleje skabt til dig og din huds behov
Tilbake til oversikt
Psoriasis og fuktighetsgivende behandling - derfor virker det!

Psoriasis burde ikke holde noen tilbake. I HelloSkin tror vi på at det å dele kunnskap, og å ha fokus på problemet, er veien mot en fremtid hvor du kan fokusere på alle de andre tingene i livet som gjør deg til den du er, så du kan leve ut det fulle potensialet ditt!

Symptomer og lindring

Ta en kikk på utslettet ditt og huden rundt. Flasser utslettet ditt? Er det tørt, irritert, eller kanskje det klør? Er huden omkring rød? Dette er alle vanlige symptomer på psoriasis, men fuktighetskremer kan hjelpe deg med å lindre dem.

Flass fra plaque psoriasis er et resultat av økt cellevekst og celledeling (også kjent som proliferation). Dette får huden til å føles stram, tykk og kløende. Det er her en fuktighetsgivende behandling spiller en viktig rolle.

Effektiviteten av hudpleierutinene dine avhenger av hvor regelmessig du bruker fuktighetskremer, og hvor mye du bruker. Vi gir deg derfor en rask introduksjon til den beste måten å bruke produktene på og hvordan fuktighetsgivende behandlinger fungerer best.

Hva er en fuktighetsgivende behandling, og når bør du bruke den?

Fuktighetsgivende behandling består av å bruke mykgjørende alternativer til såpe, samt fuktighetsbevarende produkter som kremer, lotion og salver. Kombinasjonen av disse produktene supplerer hverandre til å holde huden velhydrert hele dagen. Mykgjørende terapi er viktig i de periodene hvor du opplever ekstra mange plaques og er også essensielt i forebyggelsen av nye utbrudd.

Unngå såpe

Vanlig såpe kan tørke ut huden kjapt. Derfor bør du alltid starte den daglige hudpleierutinen din med å erstatte den vanlige såpen med en mykgjørende krem eller salve velegnet til vask av huden. Noen av disse produktene vil sannsynligvis ikke skumme like mye som du er vant til, men de er like effektive som normale såper. Mykgjørende bade-lotions vil ikke bare holde huden ren, men vil også hjelpe med å bevare fuktigheten ved å skape en barriere, så vannet ikke fordamper fra huden.

Husk at det er viktig å tilføre huden fuktighet rett etter vask, da lengre utsettelse for varmt vann kan tørke ut huden..

Påfør før lokalbehandlende produkter

Bruker du lokalbehandling i form av steroid-krem skal du påføre fuktighetskrem før det reseptbelagte produktet. Gi huden tid til å absorbere kremen helt før du påfører det lokalbehandlende produktet - det anbefales at man venter minst 30 minutter. Dette sikrer at du får best mulige effekt fra begge produktene.

Flittig og rikelig bruk gir de beste resultatene

Hvor stort behovet for fuktighetsgivende produkter er varierer fra person til person, avhengig av hvor tørr huden er. Et godt utgangspunkt er å påføre produktet 2-3 ganger daglig, men noen burde øke dette med opp til hver time, hvis huden er veldig tørr.

Forskjellige tidspunkter på dagen krever forskjellige produkter

Fuktighetsgivende produktes fettinnhold varierer, og dermed varierer også konsistensen og effektiviteten. Generelt er produkter med et høyt fettinnhold bedre til å behandle tørr hud.

Som en tommelfingerregel kan du bruke salver om natten og kremer eller lotion i løpet av dagen.

Kremer, geler og lotion inneholder vann, noe som gjør at de absorberes hurtig og er lette å påføre. Dette gjør dem spesielt nyttige til anvendelse i dagtimene.

Salver har det høyeste fettinnhold av alle fuktighetsgivende produkter, noe som gjør dem særligt effektive til å holde fuktigheten inne. Oljen danner et lag på huden, som bevarer fuktigheten. På grunn av det høye oljeinnholdet kan huden føles veldig fet, og mange foretrekker derfor å bruke dem om natten. Kremer, geler og lotion inneholder vann, som gjør dem lettere å påføre, med de er ikke alltid like effektive som salver.

Hvordan påføre dem?

Lokalbehandlende, fuktighetsgivende produkter bør forsiktig smøres på huden i hårets vekstretning. Unngå å gni det inn i huden, da dette kan gjøre huden mer irritert enn den er i forveien.

 

Forrige innlegg Neste innlegg