Prøv hudpleje skabt til dig og din huds behov
Tilbake til oversikt
Slik gjør du din tørre hud klar til ferien

Hvis huden din har en tendens til å bli tørr, eller den er tørr allerede, så er det en god idé å behandle huden på hele kroppen og i ansiktet så godt som mulig før du reiser på ferie. Både strandferier og storbyferier byr på deres helt egne utfordringer for oss som har tørr, flassende hud; det første involverer som regel stekende sol og saltvann, og det andre gir dehydrering og irritasjon på grunn av mye aktivitet. Så la oss kikke nærmere på hva du kan gjøre for at huden din er så sunn som mulig før du reiser på ferie.

Først og fremst vil de fleste tips til sommerhud råde deg til å eksfoliere(skrubbe) daglig før ferien, sånn at du fjerner døde hudceller og bevarer den solbrune huden i lengre tid. Du fjerner ikke tørr hud med energisk eksfoliering når det dreier seg om reelle lidelser med tørr hud. Tørre hudflak er et tegn på at huden din virkelig er tørr, og i slike tilfeller kan det gjøre mer skade enn nytte å eksfolierer for ofte eller for hardt. Når du sliter med kløende, sprukket, flassende eller sviende tørr hud, er det bedre å eksfoliere veldig forsiktig 1-3 ganger i uken med et mildt eksfolierende middel, som er designet spesielt for tørr hud. I nettbutikken vår finner du en mild rensende skrubb til ansiktet, og en fuktighetsgivende salt-skrubb til kroppen – sjekk ut Dead Sea Spa Magik Salt Brushing, som inneholder både salt fra Dødehavet og kokosolje, som gjør huden til fullstendig klar til stranden.

Når det kommer til været nordpå, er solen som regel ikke så sterk og vil derfor ikke tørke ut huden din i like stor grad som den vil på en sydenferie, men du bør allikevel finne en oljebasert fuktighetskrem for tørr hud, som kan normalisere fuktigheten i huden før du reiser på ferie. Det vil hjelpe hudens velvære, sinnet ditt (siden du slipper å plages med ubehag i huden), og du vil være bedre rustet til å klare den dehydrerende effekten som sterk sol har. Etter at det mykgjørende produktet du bruker er blitt absorbert av huden, må du huske å smøre deg inn i en solkrem (vent minst 10 minutter), både før du reiser og mens du er på ferie. Dette er for å sikre at du ikke tørker ut huden ytterligere med en vemmelig solforbrenning.

Luften er fuktigere på våren og sommeren enn den er på høsten og vinteren, og derfor burde ikke huden din være altfor truet av tørr luft som stjeler fuktighet. Men hvis det kalde været fremdeles hersker vel ute på våren (noe som ikke er umulig her nordpå), bør du være oppmerksom på varmen i huset ditt og på arbeidsplassen, som som regel oppvarmes med sentralvarme eller aircondition. Begge disse kunstige systemene gjør luften tørr og suger fuktigheten fra huden. Av samme grunn skal du heller ikke bruke for mye aircondition på et hotellrom eller i en ferieleilighet, selv om det kan være fristende. Du skal selvfølgelig ha det behagelig, så hvis du har bruk for å oppvarme eller avkjøle hotellrommet, bruk et tykt lag av en fuktighetskrem ment for tørr hud over hele kroppen og ansiktet, som vil virke som en barriere mot tap av fuktighet.

Du er kanskje ikke klar over at det er andre livsstilsfaktorer som har en innflytelse på hudens fuktighet, faktorer som hvor mye du drikker og bader. Det kommer sikkert ikke som en nyhet, men hvis du drikker for lite vann kan huden din virkelig tørke ut, så husk å drikke vann regelmessig, så du hele tiden er velhydrert. Du bør også unngå lange, varme bad, og kraftige dusjgelèr og såper som er fylt med sterke kjemikalier. Se etter et naturlig eller mildt alternativt rensemiddel, som beskytter de naturlige oljene i huden.

 

Forrige innlegg Neste innlegg